Blog

Black Hat SEO

Black Hat SEO is een term om aan te geven dat men gebruik maakt van door Google (of andere zoekmachines) afgekeurde methoden om zo hoger te scoren in Google. Het gevolg kan zijn dat je uit de SERP's (Search Engine Result Pages) verdwijnt, en dus niet meer vindbaar bent binnen één of meerdere zoekmachines voor onbepaalde tijd.

Grey Hat / Gray Hat SEO

Afhankelijk van het Engels (Brits of Amerikaans) wordt het gespeld met een A of een E. Grey Hat SEO ligt tussen Black Hat en White Hat SEO in. Het is, zoals de omschrijving al verklapt, een grijs gebied. Men zoekt hier de grenzen op van wat toegestaan is om hoger te scoren. Omdat Google haar algoritmen vaak verandert kan het zijn dat wat eerst niet werd opgemerkt als 'slecht' nu wel geheel (black) of gedeeltelijk (grey) wordt afgekeurd. Vaak scoort u gedurende een paar maanden heel hoog, maar u kunt daarna, als penalty, ook een tijd niet of minder goed vindbaar worden in zoekmachines. Het is een risico.

White hat SEO

Bij White hat SEO worden alleen ‘legale’ technieken gebruikt. Denk hierbij aan het optimaliseren van zoekwoorden, codes etc.

Zoekmachine optimalisatie proces

Het zoekmachine optimalisatie proces ziet er als volgt uit:

zoekmachine optimalisatie proces