Blog

Tegenwoordig kennen mensen de term 'zoekmachine optimalisatie' wel. Eerder spraken we al over wat Algoritmen zijn. Google Panda is hier een aanvulling op. Waar de algoritmen van Google de specifieke pagina's aanpakken, pakt Google Panda de website aan als geheel.

 

Ontstaan van Google Panda

Sinds 2011 is Google Panda actief. Eerst werd het "Farmers Update" genoemd om te verwijzen naar Content Farms. Dit zijn websites die overal teksten vandaan plukken en geen originele content (inhoud) genereren.

Uiteindelijk is het vernoemd naar een ingenieur van Google, Navneet Panda die de technologie heeft bedacht achter Panda.

 

Doel van Google Panda

Google wil graag alleen kwalitatief goede website tonen in de zoekresultaten. Om websites met lage kwaliteit uit de zoekresultaten te weren wordt Google Panda ingezet, als aanvulling op de algoritmen van Google.

 

Google Panda factoren:

Google Panda factoren

 

google penguinGoogle Penguin

Het begint op een dierentuin te lijken, maar nu werkt Google ook met een speciaal algoritme genaamd "Google Penguin". Deze richt zich vooral op Black Hat SEO. Black-Hat SEO. Deze is namelijk in strijd met de richtlijnen van Google Webmaster Tools waarin onder andere staat dat je niet moet doen aan 'keyword stuffing' en andere praktijken die de ranking kunnen beïnvloeden op een niet-natuurlijke manier.