Blog

linkbuildingEen vaak vergeten – maar zeer relevante – SEO factor is Linkbuilding. Overal zie je bedrijven die, tegen betaling uiteraard, veel links naar jouw site beloven. Ze vertellen je er echter niet bij dat je hiervoor een penalty in Google kunt krijgen. Zo kun je dus, voor bepaalde of onbepaalde tijd, uit de zoekresultaten worden verwijderd of verplaatst naar pagina 83¸waar toch niemand kijkt.

 

Het doel van Links

Links tussen websites kun je zien als straten die pagina’s met elkaar verbinden. Je kunt zo meer traffic krijgen naar jouw site, hogere conversies genereren en sowieso meer leads.

 

Veel links is niet per se beter

Linkbuilding is niet alleen maar het vergaren van zoveel mogelijk links naar jouw site. Het moeten onderwerp-gerelateerde links zijn. Een banketbakker die een link heeft die verwijst naar een autosloopbedrijf zal minder of niet relevant zijn voor Google als een link vanaf een auto onderdelen website naar een autosloopbedrijf. Kwaliteit boven kwantiteit.

 

linkbuilding kwaliteitKwaliteit van Links

De kwaliteit van links hangt ook af of de website die naar jouw site linkt zelf wel goed is en niet aan spammen doet bijvoorbeeld. Het maakt ook uit of deze site zelf populair is, betrouwbaar, en een goed geoptimaliseerd is. Deze factoren maken of breken een website.

 

Google Penguin

Vroeger was het mogelijk om met duizenden (spam-)links op de eerste plaats in Google te komen. Maar sinds de invoering van Google Penguin is dit niet langer het geval. (Lees hier meer over Google Penguin).

 

Informatie Linkbuilding

Voor meer informatie, advies of 1-op-1 trainingen op het gebied van linkbuilding kunt u contact met ons opnemen.